Zoek een stylist

Toon alle keurmerkstylisten >>

Niveau & eisen

V. Hoe is het niveau waar de kandidaat voor het keurmerk aan moet voldoen bepaald?
A: De competenties en eisen zijn opgesteld door de Keurmerkcommissie in samenwerking met de Beoordelingscommissie en professionals uit de woon- en vastgoedbranche.
Tijdens de beoordeling wordt, door twee onafhankelijke leden van de Beoordelingscommissie, bepaald of de stylist aan het niveau en de competenties voldoet. Hier heeft de Keurmerkcommissie geen inspraak in.

V: Als Keurmerkstylist moet je aan behoorlijk wat eisen voldoen. Ligt de lat niet te hoog?
A: De visie van zowel de Keurmerkcommissie als van de Beoordelingscommissie is dat de lat hoog moet liggen, zonder hoge eisen heeft een keurmerk geen toegevoegde waarde. Het keurmerk is een kwaliteitswaarborg voor excellente stylisten. Dit betekent niet dat een stylist zonder keurmerk niet goed kan zijn, maar met een Keurmerkstylist is de opdrachtgever verzekerd van kwaliteit.

V: Hoe lang is het keurmerk geldig?
A: Het keurmerk is geldig voor het leven, mits je jaarlijks aan de Keurmerkcommissie kunt aantonen dat je hebt voldaan aan de regels voor permanente educatie. Wanneer er reglementaire aanleiding ontstaat kan de Keurmerkcommissie besluiten om het keurmerk af te nemen.

V: Ik ben er een aantal jaar tussenuit geweest. Telt mijn vroegere werkervaring ook?
A: Al je relevante werkervaring telt, maar wel moet je op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen in de (woning)markt en trends. Daarnaast moet er in je portfolio ook recent werk aanwezig zijn, en moet je referenten van een recente datum hebben om aan te kunnen tonen dat het niveau van toen ook nu nog aanwezig is.

V: Hoe worden de verschillende eisen gecontroleerd?
A: De eis van minimaal 2 jaar werkervaring checken we aan de hand van je KvK inschrijving. We kunnen dit, evenals de eis van minimaal 20 uur per week, niet 100% controleren. Hier zit dan ook een zekere mate van vertrouwen in. Met het tonen van minimaal 10 projecten en 5 referenties moeten we hiervan een duidelijk beeld kunnen krijgen.

V: Als ik samen met een andere stylist werk, kan dat op basis van mijn keurmerk?
A: Het keurmerk is persoonlijk, als je het keurmerk behaalt, staat deze op jouw naam. Als de stylist waarmee je samenwerkt geen Keurmerkstylist is, mag hij of zij dit ook niet communiceren als zodanig.

Abonneren nieuwsbrief